Woning isoleren Blaimont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Blaimont? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een investering zoals isolatie van de schuur of tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be lees je bruikbare informatie over isolatie Blaimont. Bijvoorbeeld topics als de kruipruimte isoleren en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-blaimont-5542

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder tocht in huis
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieNamen
GemeenteHastière
Postcode5542
Gasverbruik22.010 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€170,57

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop check je de meest populaire onderdelen om jullie woning in Blaimont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Blaimont is goedkoop (gemiddeld zo’n € 980 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €265 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De tarieven variëren rond €1875 en de besparing op de energienota loopt op tot €185, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, dekens, icynene, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Blaimont kost je zo’n €4950. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Dit levert op zo’n €920 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we nog enkele aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de interessantste vormen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Blaimont (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en ook een energiezuinige samenleving? Isoleren van jouw woning in Blaimont kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal check je de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Blaimont. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3900)
€835
(€6400)
€1170
(€8150)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€295
(€1750)
€380
(€3200)
Spouwmuur€250
(€1200)
€730
(€2650)
€910
(€3025)
HR++ glas€245
(€2750)
€310
(€3950)
€420
(€4450)
isolatie blaimont 5542

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Blaimont?

Waarom zou ik mijn woning in Blaimont isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier als OCTA+ of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625 en dat levert gemiddeld op €300 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze website ontdek je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Hastière

Dankzij de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Hastière aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hastière
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Blaimont wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Blaimont voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Blaimont. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een optimale leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment