Woning isoleren Hastière-Lavaux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hastière-Lavaux? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een aantal stappen als isolatie van de zolder en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie Hastière-Lavaux. We zoomen in op topics als je dak isoleren en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-hastiere-lavaux-5540

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieNamen
GemeenteHastière
Postcode5540
Gasverbruik21.970 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€169,95

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand achterhaal jij de populairste stappen om jouw woning in Hastière-Lavaux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hastière-Lavaux is interessant (vanaf zo’n € 830 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1650 en de besparing loopt op tot €195 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, dekens, glaswol, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hastière-Lavaux kost +/- €5350. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1070. De besparing loopt op tot €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12300. Dit levert op ongeveer €970 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er verscheidene populaire oplossingen. Hierna bespreken we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Hastière-Lavaux (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of een groenere maatschappij? Isoleren van woning/huis in Hastière-Lavaux is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder bekijk je de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Hastière-Lavaux. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3950)
€745
(€4700)
€1070
(€8700)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€265
(€1650)
€315
(€2800)
Spouwmuur€215
(€1425)
€730
(€2725)
€865
(€3525)
HR++ glas€215
(€2700)
€300
(€3125)
€355
(€4825)
isolatie hastiere-lavaux 5540

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Hastière-Lavaux?

Waarom zou ik mijn huis in Hastière-Lavaux isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3750 en besparen tot €255 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande activiteiten als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Onderstaand vind je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Hastière

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Hastière aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Hastière
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hastière-Lavaux wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hastière-Lavaux voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Hastière-Lavaux. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment