Woning isoleren Bioul

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bioul? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen als spouwmuren isoleren of isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Bioul. Je leest uitvoerig over items als de spouwmuur isoleren en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-bioul-5537

 • Interessante terugverdientijd
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder geluidsoverlast
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieNamen
GemeenteAnhée
Postcode5537
Gasverbruik21.920 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€169,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website vind jij de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Bioul te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bioul kan zeer goedkoop (al vanaf € 810 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €190 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn gemiddeld €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, dekens, icynene, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bioul kost +/- €5400. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Het voordeel is grofweg €770 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog enkele rendabele opties. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bioul (februari 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en ook een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Bioul kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de uiteindelijke kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Bioul. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4000)
€635
(€6250)
€1130
(€8350)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€215
(€2300)
€305
(€3300)
Spouwmuur€265
(€1600)
€570
(€2125)
€935
(€3100)
HR++ glas€225
(€2175)
€325
(€3675)
€440
(€5300)
isolatie bioul 5537

Bekende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Bioul?

Waarom mijn woning in Bioul isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als OCTA+ of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275 en dat bespaart tot €315, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Onderstaand komen we met een handig overzicht van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Anhée

Door een speciale premie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Anhée meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Anhée
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Bioul wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bioul voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Bioul. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment