Woning isoleren Waulsort

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Waulsort? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. enkele acties als de gevel isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Hieronder ontdek je waardevolle informatie over isolatie Waulsort. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals dakisolatie en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-waulsort-5540

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Minder last van vocht
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNamen
GemeenteHastière
Postcode5540
Gasverbruik21.990 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€170,26

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje zie je de meest toegepaste manieren om jouw woning in Waulsort te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Waulsort kan erg voordelig beginnend bij € 790 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €265 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn gemiddeld €1950 en het rendement ligt op zo’n €250 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Waulsort kost doorgaans €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1220. De besparing loopt op tot €890 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12700. De winst is ongeveer €750, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we meerdere alternatieve opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest toegepaste vormen.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Waulsort (februari 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en een energiezuinige toekomst? Isoleren van een huis in Waulsort is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Waulsort. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3050)
€605
(€4700)
€1100
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€290
(€2000)
€340
(€3300)
Spouwmuur€380
(€1250)
€680
(€2225)
€810
(€3625)
HR++ glas€195
(€2050)
€290
(€3825)
€350
(€4800)
isolatie waulsort 5540

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Waulsort?

Waarom moet ook ik mijn huis in Waulsort isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Engie of Lampiris, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €4000 en besparen tot €345 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige acties zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hierna vind je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Big Mat, Dema, Hubo, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Hastière

Met behulp van de huidige premies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Hastière op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hastière
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Waulsort wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Waulsort voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Waulsort. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment