Woning isoleren Hastière

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hastière? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be tref je handige informatie over isolatie Hastière. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals radiatorisolatie en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-hastiere-5540

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een optimaal klimaat in huis
 • U stoot minder CO2 uit
 • Snel te plaatsen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieNamen
GemeenteHastière
Postcode5540
Gasverbruik23.280 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€174,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand ontdek jij de populairste methodes om je woning in Hastière te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hastière kan erg voordelig (al vanaf € 710 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €265 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten variëren rond €1750 en je bespaart al snel €255, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hastière kost je zo’n €4950. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. De winst is ongeveer €930 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we meerdere populaire werkzaamheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest populaire opties.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hastière (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en tegelijkertijd een bewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Hastière is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2550 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 per 12 maanden. Op deze pagina calculeren we de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Hastière. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3800)
€765
(€4750)
€1250
(€9350)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€170
(€2300)
€375
(€3250)
Spouwmuur€225
(€1075)
€530
(€2300)
€830
(€3025)
HR++ glas€205
(€2150)
€325
(€4175)
€435
(€5150)
isolatie hastiere 5540

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Hastière?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hastière isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij als Essent of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3550, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. In de box hieronder lees je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Hastière

Door te profiteren van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Hastière op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hastière
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via ons stappenplan creëer je een isolatieplan Hastière wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, traditionele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hastière voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Hastière. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties dragen bij aan een gezond klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment