Woning isoleren Weillen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Weillen? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen zoals isolatie van de binnengevel of isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je diverse informatie over isolatie Weillen. Je kunt denken aan zaken als spouwmuren isoleren en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-weillen-5523

 • Lagere stookkosten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Een duurzame oplossing
 • Je kunt klein beginnen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNamen
GemeenteOnhaye
Postcode5523
Gasverbruik21.810 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€167,49

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal jij de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Weillen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Weillen is goedkoop (plusminus € 810 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1850 en het rendement ligt op zo’n €220 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Weillen kost zo’n €4500. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Dit levert op plusminus €830 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we verschillende alternatieve opties. Hierna bespreken we de meest populaire vormen.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Weillen (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en tegelijk een duurzame toekomst? Isoleren van woning/huis in Weillen kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. Dat komt neer op €1150 per 12 maanden. Hierna calculeren we de hoogte van de investering op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Weillen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4050)
€785
(€6750)
€1200
(€8700)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€255
(€2600)
€315
(€3350)
Spouwmuur€380
(€1075)
€420
(€2200)
€820
(€3075)
HR++ glas€235
(€2275)
€260
(€3500)
€350
(€5300)
isolatie weillen 5523

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Weillen?

Waarom zou ik mijn huis in Weillen isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Watz of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650 en dat bespaart tot €340 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Daardoor check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende werkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. In de box hieronder tref je praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Onhaye

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Onhaye in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Onhaye
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Middels het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Weillen wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn enkel glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Weillen voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Weillen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangename warme woning en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment