Woning isoleren Annevoie-Rouillon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Annevoie-Rouillon? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een aantal stappen zoals de kruipruimte isoleren en tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand lees je bruikbare informatie over isolatie Annevoie-Rouillon. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals de kruipruimte isoleren en minerale wol. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-annevoie-rouillon-5537

 • Investering snel terugverdiend
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Draag bij aan een milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieNamen
GemeenteAnhée
Postcode5537
Gasverbruik21.910 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€169,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de meest toegepaste toepassingen om jouw woning in Annevoie-Rouillon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Annevoie-Rouillon kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 940 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen variëren rond €1700 en de potentiële besparing ligt op €270, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, dekens, folie, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Annevoie-Rouillon kost gemiddeld €4800. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. De besparing loopt op tot €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13400. Het rendement is grofweg €760 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er meerdere rendabele vormen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Annevoie-Rouillon (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of wellicht een duurzame samenleving? Isoleren van jouw woning in Annevoie-Rouillon kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2425 m3. De besparing komt neer op €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal tref je de gemiddelde kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Annevoie-Rouillon. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3950)
€695
(€7400)
€1240
(€8300)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€175
(€2200)
€315
(€3150)
Spouwmuur€190
(€1175)
€690
(€1925)
€800
(€3625)
HR++ glas€210
(€1850)
€300
(€3950)
€385
(€5175)
isolatie annevoie-rouillon 5537

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Annevoie-Rouillon?

Waarom zou ik mijn woning in Annevoie-Rouillon isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Essent en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Onderstaand tref je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Dema, Brico, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Anhée

Dankzij de geldende premie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Anhée op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Anhée
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? D.m.v. het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Annevoie-Rouillon wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Annevoie-Rouillon voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Annevoie-Rouillon. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment