Woning isoleren Mont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Mont? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Met een investering zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren en tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be lees je uitgebreide informatie over isolatie Mont. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als deuren isoleren en glaswol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-mont-5530

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Je kunt klein beginnen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieNamen
GemeenteYvoir
Postcode5530
Gasverbruik21.880 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€168,57

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website ontdek jij de meest populaire methodes om een woning in Mont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mont is voordeling (vanaf ongeveer € 980 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €250 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1925 en het rendement ligt op zo’n €190 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Mont kost +/- €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11800. Het voordeel is ongeveer €930 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we verschillende rendabele oplossingen. In de volgende paragraaf benoemen we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Mont (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en ook een groenere wereld? Isoleren van een woning in Mont is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2100 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 per 12 maanden. Hieronder kijken we naar de verwachte kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Mont. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3350)
€755
(€6500)
€1140
(€8950)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€290
(€1700)
€385
(€3500)
Spouwmuur€185
(€1550)
€490
(€2575)
€940
(€3200)
HR++ glas€250
(€2875)
€270
(€3225)
€405
(€4900)
isolatie mont 5530

Plaatsen in de omgeving:

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Mont?

Wat is het voordeel van mijn woning in Mont isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3800 en besparen tot €285 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Hubo, Dema, Big Mat. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Yvoir

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Yvoir aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Yvoir
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Mont wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Mont voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Mont. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment