Woning isoleren Spontin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Spontin? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. de garage isoleren of isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand lees je waardevolle informatie over isolatie Spontin. We staan stil bij vraagstukken over de spouwmuur isoleren en glaswol. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-spontin-5530

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Vermindering Milieu-impact
 • Rust en comfort in huis
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieNamen
GemeenteYvoir
Postcode5530
Gasverbruik21.900 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€168,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina zie je de populairste stappen om je woning in Spontin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Spontin is voordeling (plusminus € 790 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn zo’n €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, chips, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Spontin kost doorgaans €5250. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12800. Hiermee bespaar je zo’n €950, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we verschillende aantrekkelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Spontin (februari 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van de woning in Spontin kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 (jaarlijks). Op deze pagina komen we met de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Spontin. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3400)
€705
(€7050)
€1050
(€9800)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€245
(€2300)
€400
(€3050)
Spouwmuur€275
(€1025)
€480
(€2375)
€785
(€3375)
HR++ glas€200
(€2650)
€285
(€3575)
€435
(€5400)
isolatie spontin 5530

Plekken in de buurt:

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Spontin?

Waarom juist nu mijn huis in Spontin isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Engie en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3975, dat betekent een winst van 210 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Daardoor ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande werkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze website lees je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Dema, Gamma, Brico, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Yvoir

Door te profiteren van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Yvoir kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Yvoir
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Spontin wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Spontin voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Spontin. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment