Woning isoleren Dorinne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Dorinne? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie Dorinne. Je leest uitvoerig over topics als isolatie binnenkant gevel en vocht in huis of vochtproblemen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-dorinne-5530

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder last van trek en tocht
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieNamen
GemeenteYvoir
Postcode5530
Gasverbruik21.830 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€167,80

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be tref jij de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Dorinne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Dorinne is goedkoop (al vanaf € 990 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €215 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn gemiddeld €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Dorinne kost plusminus €4650. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1090. De besparing loopt op tot €700 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Daarmee bespaar je grofweg €760 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er nog meer vaak toegepaste opties. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Dorinne (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en uiteraard een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Dorinne is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 (jaarlijks). Onderstaand berekenen we de hoogte van de investering op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Dorinne. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3250)
€695
(€5200)
€950
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€175
(€2050)
€310
(€3550)
Spouwmuur€330
(€1450)
€430
(€2750)
€885
(€3100)
HR++ glas€235
(€2175)
€260
(€3475)
€450
(€4425)
isolatie dorinne 5530

Professionele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Dorinne?

Waarom mijn woning in Dorinne isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals OCTA+ en Poweo, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900 en dat levert gemiddeld op €275 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Dan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder check je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Dema, Big Mat, Handy Home, Hubo, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Yvoir

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Yvoir voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Yvoir
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met onderstaande tips creëer je een isolatieplan Dorinne wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Dorinne voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Dorinne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een comfortabel wooncomfort en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment