Woning isoleren Barvaux-Condroz

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Barvaux-Condroz? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij enkele acties als de garage isoleren of radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand tref je uitgebreide informatie over isolatie Barvaux-Condroz. We staan stil bij thema’s als vliering isoleren en lambda waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-barvaux-condroz-5370

 • Supersnel terugverdient
 • Een optimale leefomgeving
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNamen
GemeenteHavelange
Postcode5370
Gasverbruik21.410 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€168,07

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website check je de meest interessante toepassingen om een woning in Barvaux-Condroz te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Barvaux-Condroz is aantrekkelijk (al vanaf € 880 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €195 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn zo’n €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €185 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, glaswol, icynene, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Barvaux-Condroz kost zo’n €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11700. Hiermee bespaar je ong. €910 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zijn er meerdere vaak toegepaste vormen. Hieronder behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Barvaux-Condroz (februari 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijk een bewuste samenleving? Isoleren van een huis in Barvaux-Condroz is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2475 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder kijken we naar de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Barvaux-Condroz. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3350)
€615
(€5500)
€920
(€8850)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€285
(€2250)
€300
(€3000)
Spouwmuur€250
(€1300)
€660
(€2400)
€895
(€3050)
HR++ glas€230
(€2575)
€270
(€3600)
€360
(€4875)
isolatie barvaux-condroz 5370

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Barvaux-Condroz?

Waarom moet ook ik mijn huis in Barvaux-Condroz isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225, dat betekent een winst van 210 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hierna ontdek je meer info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Hubo. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Havelange

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Havelange op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Havelange
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? D.m.v. ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Barvaux-Condroz wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Barvaux-Condroz voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Barvaux-Condroz. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen resulteren in een prettig klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment