Woning isoleren Perwez-Haillot

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Perwez-Haillot? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels enkele acties als de vloer isoleren of radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website komen we met uitgebreide informatie over isolatie Perwez-Haillot. We staan stil bij items als isolatie van muren en cellulose isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-perwez-haillot-5352

 • Lagere energierekening
 • Minder last van vocht
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Snel te plaatsen
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteOhey
Postcode5352
Gasverbruik21.320 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€166,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be ontdek jij de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Perwez-Haillot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Perwez-Haillot is voordeling (vanaf zo’n € 910 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €285 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn ongeveer €1650 en het bespaart circa €280 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Perwez-Haillot kost plusminus €4500. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. De winst is pakweg €810 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zien we nog enkele mogelijke opties. In onderstaande tekst benoemen we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Perwez-Haillot (februari 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of een duurzame toekomst? Isoleren van jouw woning in Perwez-Haillot is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2875 m3. Dat komt neer op €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand check je de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Perwez-Haillot. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3850)
€825
(€4650)
€1150
(€9400)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€275
(€2450)
€335
(€3100)
Spouwmuur€255
(€1700)
€470
(€2800)
€800
(€3425)
HR++ glas€250
(€2075)
€330
(€3050)
€380
(€5075)
isolatie perwez-haillot 5352

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Perwez-Haillot?

Wat is het voordeel van mijn woning in Perwez-Haillot isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3975 en geeft een besparing van €285 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande investeringen als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hieronder check je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Brico, Dema. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Ohey

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Ohey kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Ohey
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Perwez-Haillot wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn enkel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Perwez-Haillot voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Perwez-Haillot. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een comfortabel wooncomfort en een fors lagere energierekening. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment