Woning isoleren Natoye

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Natoye? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze website komen we met uitgebreide informatie over isolatie Natoye. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van de garage en minerale wol. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-natoye-5360

 • Veel geld besparen
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Goed voor het milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNamen
GemeenteHamois
Postcode5360
Gasverbruik21.350 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€167,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop check jij de meest populaire acties om jouw woning in Natoye te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Natoye kan erg voordelig (ongeveer € 900 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €215 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven variëren rond €1600 en het resultaat is zo’n €280 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Natoye kost plusminus €5700. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. De potentiële besparing ligt op €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Het rendement is pakweg €790 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we nog een aantal interessante werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de populairste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Natoye (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Natoye is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Natoye. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3300)
€775
(€4700)
€1180
(€9550)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€215
(€1900)
€355
(€2900)
Spouwmuur€345
(€1350)
€540
(€2075)
€910
(€3225)
HR++ glas€215
(€2800)
€265
(€3300)
€370
(€5050)
isolatie natoye 5360

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Natoye?

Wat is het voordeel van mijn woning in Natoye isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Eneco of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3975 en besparen tot €275 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Onderstaand komen we met een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Brico, Hubo, Gamma, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Hamois

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Hamois meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hamois
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Natoye wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, gammele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Natoye voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Natoye. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een optimaal klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment