Woning isoleren Havelange

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Havelange? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen als bijv. vloerisolatie of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Havelange. Je kunt denken aan onderwerpen als dubbel glas en subsidie Isolatie april 2024. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-havelange-5370

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Milieubewuste keuze
 • Minder last van ongedierte
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteHavelange
Postcode5370
Gasverbruik23.210 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€173,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina bekijk je de meest toegepaste acties om jullie woning in Havelange te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Havelange is voordeling (ongeveer € 710 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €225 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1825 en de potentiële besparing ligt op €200, ieder jaar weer. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Havelange kost plusminus €4850. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1110. Het rendement is al snel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Daarmee bespaar je plusminus €990 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er nog een aantal rendabele vormen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Havelange (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Havelange is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2250 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal tref je de uiteindelijke kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Havelange. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3450)
€795
(€4700)
€940
(€9200)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€245
(€1750)
€305
(€2900)
Spouwmuur€230
(€875)
€670
(€2525)
€810
(€3150)
HR++ glas€200
(€2325)
€280
(€3475)
€400
(€4800)
isolatie havelange 5370

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Havelange?

Wat is het voordeel van mijn woning in Havelange isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Antargaz, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Overigens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3975 en geeft een besparing van €330 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Zo achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke maatregelen zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze website check je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Hubo, Big Mat, Brico, Gamma, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Havelange

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Havelange voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Havelange
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Havelange wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Havelange voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Havelange. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren in een optimaal binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment