Woning isoleren Jeneffe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Jeneffe? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen zoals de schuur isoleren en radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hieronder bekijk je waardevolle informatie over isolatie Jeneffe. Bijvoorbeeld thema’s als kieren dichten en de groene lening. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-jeneffe-5370

 • De energienota gaat omlaag
 • Een gezonde leefomgeving
 • Goed voor het klimaat
 • Speciale groene leningen
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteHavelange
Postcode5370
Gasverbruik21.430 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€168,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina check jij de meest rendabele stappen om jouw woning in Jeneffe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Jeneffe is aantrekkelijk (ongeveer € 790 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €260 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten fluctueren rond de €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Jeneffe kost zo’n €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Hiermee bespaar je circa €780 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we meerdere aantrekkelijke werkzaamheden. Hierna beoordelen we de meest interessante opties.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Jeneffe (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Jeneffe is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2900 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand berekenen we de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiespecialist in Jeneffe. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3300)
€575
(€6800)
€1200
(€9950)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€200
(€1550)
€375
(€3100)
Spouwmuur€390
(€1675)
€650
(€2075)
€805
(€3400)
HR++ glas€210
(€1925)
€290
(€4000)
€370
(€4575)
isolatie jeneffe 5370

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Jeneffe?

Waarom zou ik mijn huis in Jeneffe isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier als OCTA+ of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3875 en geeft een besparing van €330 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. In de box hieronder komen we met nuttige informatie over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Havelange

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Havelange voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Havelange
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Jeneffe wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Onder andere dun (tochtig) glas, oude muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Jeneffe voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Jeneffe. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment