Woning isoleren Jallet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Jallet? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van muren en isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be tref je handige informatie over isolatie Jallet. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van deuren en koudebruggen. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-jallet-5354

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Aangenamer wonen
 • Verantwoorde investering
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNamen
GemeenteOhey
Postcode5354
Gasverbruik21.340 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€166,99

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna zie je de meest populaire methodes om een woning in Jallet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Jallet kan zeer goedkoop (om en nabij de € 940 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €205 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €2000 en het resultaat is zo’n €285 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Jallet kost je zo’n €5900. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1150. Het rendement is al snel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12700. Dit levert op grofweg €760 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we verscheidene interessante uitvoeringen. Hierna beschrijven we de populairste opties.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Jallet (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Jallet is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2475 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 per jaar. Hieronder vind je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Jallet. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3250)
€665
(€6950)
€1100
(€9450)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€265
(€2400)
€310
(€3250)
Spouwmuur€295
(€1300)
€490
(€2350)
€945
(€3600)
HR++ glas€225
(€2650)
€315
(€3150)
€410
(€5150)
isolatie jallet 5354

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Jallet?

Waarom mijn woning in Jallet isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Mega of Poweo, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3100 en dat bespaart tot €330 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Onderstaand bekijk je een handig overzicht van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Ohey

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Ohey op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ohey
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Jallet wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Jallet voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Jallet. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment