Woning isoleren Mechelen-Bovelingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Mechelen-Bovelingen? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld muren isoleren of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je bruikbare informatie over isolatie Mechelen-Bovelingen. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals tussenwanden isoleren en Rc-waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-mechelen-bovelingen-3870

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een gezond leefklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Voor elk budget
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gasverbruik21.000 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna tref jij de aantrekkelijkste methodes om een woning in Mechelen-Bovelingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Mechelen-Bovelingen is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 730 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €210 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1900 en het bespaart circa €220 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Mechelen-Bovelingen kost +/- €5100. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Daarmee bespaar je circa €790 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we diverse vaak toegepaste alternatieven. Hierna beschrijven we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Mechelen-Bovelingen (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijk een bewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Mechelen-Bovelingen is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder check je de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Mechelen-Bovelingen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3250)
€625
(€6100)
€1230
(€8750)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€195
(€2350)
€335
(€3500)
Spouwmuur€225
(€1700)
€420
(€2325)
€940
(€3225)
HR++ glas€220
(€2600)
€310
(€3925)
€355
(€5000)
isolatie mechelen-bovelingen 3870

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Mechelen-Bovelingen?

Waarom moet ook ik mijn huis in Mechelen-Bovelingen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125 en besparen tot €260 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Onderstaand lees je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Gamma, Brico. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Heers

Door de ondersteuning van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Heers aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heers
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Mechelen-Bovelingen wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Mechelen-Bovelingen voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Mechelen-Bovelingen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden sowieso een prettige leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment