Woning isoleren Heers

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Heers? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand komen we met bruikbare informatie over isolatie Heers. Bijvoorbeeld items als isolerende deuren en isolatieplan. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-heers-3870

 • Lagere energiekosten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Een verantwoorde warme woning
 • Houdt geluid tegen
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gasverbruik22.100 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€169,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina bekijk je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Heers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Heers is voordeling (vanaf plusminus € 880 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €205 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €255 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, folie, glaswol, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Heers kost zo’n €5800. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11000. Het voordeel is ong. €850 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we verscheidene populaire vormen. Hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Heers (juli 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een bewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Heers kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2875 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal komen we met de hoogte van de investering op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Heers. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3050)
€635
(€5650)
€990
(€8500)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€210
(€1750)
€340
(€3150)
Spouwmuur€340
(€1050)
€640
(€2650)
€900
(€3225)
HR++ glas€200
(€1925)
€325
(€3275)
€430
(€4575)
isolatie heers 3870

Interessante Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Heers?

Waarom zou ik mijn woning in Heers isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder als Mega of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3425 en geeft een besparing van €270 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Dan ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide projecten als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Onderstaand vind je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Heers

Mede door de huidige premies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Heers aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heers
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Heers wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Heers voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Heers. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment