Woning isoleren Horpmaal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Horpmaal? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals de binnengevel isoleren of isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je diverse informatie over isolatie Horpmaal. Denk aan onderwerpen als de spouwmuur isoleren en glaswol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-horpmaal-3870

 • Lagere stookkosten
 • Einde van vochtproblemen
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gasverbruik20.980 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€163,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be zie je de meest populaire manieren om jullie woning in Horpmaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Horpmaal is betaalbaar (al vanaf +/- € 920 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €200 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Horpmaal kost je zo’n €4900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11900. Het voordeel is circa €930 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Daarnaast noemen we nog meer alternatieve mogelijkheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Horpmaal (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en uiteraard een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw woning in Horpmaal kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be check je de totale kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Horpmaal. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4200)
€825
(€7150)
€1230
(€9500)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€170
(€2000)
€300
(€3100)
Spouwmuur€380
(€1400)
€740
(€2500)
€805
(€3425)
HR++ glas€190
(€2575)
€325
(€4075)
€425
(€4875)
isolatie horpmaal 3870

Plaatsen in de omgeving:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Horpmaal?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Horpmaal isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Watz en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675 en dat levert gemiddeld op €265 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website check je een handig overzicht van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Brico, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over isolatiepremie in Heers

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Heers voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heers
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Horpmaal wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Horpmaal voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Horpmaal. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een prettig wooncomfort en je verbruikt minder energie. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment