Woning isoleren Hoepertingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hoepertingen? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de garage of schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hieronder tref je bruikbare informatie over isolatie Hoepertingen. Je leest uitvoerig over items als de vloer isoleren en subsidie Isolatie juli 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-hoepertingen-3840

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Voor iedere portemonnee
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gasverbruik20.840 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€161,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna lees jij de meest populaire manieren om jullie woning in Hoepertingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hoepertingen is voordeling (al vanaf +/- € 800 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €225 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1625 en de winst ligt rond de €245 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hoepertingen kost je zo’n €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €13200. Dit levert op zo’n €960 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er verschillende mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Hoepertingen (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw woning in Hoepertingen is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 per 12 maanden. Hierna bekijk je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Hoepertingen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3550)
€685
(€4600)
€1130
(€8850)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€210
(€2100)
€350
(€2700)
Spouwmuur€210
(€1350)
€600
(€2275)
€845
(€3550)
HR++ glas€245
(€2700)
€320
(€3125)
€435
(€4850)
isolatie hoepertingen 3840

Interessante Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Hoepertingen?

Waarom mijn woning in Hoepertingen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier als OCTA+ of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900, waarbij u een besparing realiseert van €215 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Dema, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Borgloon

Met behulp van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Borgloon voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Borgloon
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Hoepertingen wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Hoepertingen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Hoepertingen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en bespaart veel energie. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment