Woning isoleren Gutshoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gutshoven? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Met een isolatiemaatregel als isolatie van de kruipruimte of radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hierna komen we met nuttige informatie over isolatie Gutshoven. Je komt meer te weten over vraagstukken over de spouwmuur isoleren en subsidie Isolatie mei 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-gutshoven-3870

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Geen vochtproblemen
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gasverbruik20.960 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€163,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand ontdek je de meest rendabele acties om een woning in Gutshoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gutshoven is goed te betalen (rond de € 790 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven bedragen zo’n €1600 en de besparing loopt op tot €255 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gutshoven kost plusminus €5850. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Het rendement is al snel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11700. Daarmee bespaar je ongeveer €750 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we allerlei alternatieve vormen. In het gedeelte hieronder bespreken we de populairste alternatieven.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gutshoven (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en een bewuste gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Gutshoven kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 per jaar. Hieronder komen we met de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Gutshoven. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3400)
€595
(€6650)
€1210
(€9800)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€225
(€2100)
€380
(€3100)
Spouwmuur€325
(€1400)
€660
(€2250)
€865
(€3350)
HR++ glas€230
(€2225)
€285
(€3450)
€450
(€4900)
isolatie gutshoven 3870

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Gutshoven?

Waarom juist nu mijn huis in Gutshoven isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3425, waarbij u een besparing realiseert van €205 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met kort & bondige info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Handy Home, Gamma, Dema. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Heers

Mede door een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Heers voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heers
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Gutshoven wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Gutshoven voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Gutshoven. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een prettig klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment