Woning isoleren Herenthout

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Herenthout? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Dankzij een investering zoals de kruipruimte isoleren en schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Herenthout. Je komt meer te weten over onderwerpen als de bodem isoleren en houten vloer isoleren. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-herenthout-2270

 • Snelle terugverdientijd
 • Vocht absorberend vermogen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieAntwerpen
GemeenteHerenthout
Postcode2270
Gasverbruik21.230 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€163,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina achterhaal jij de populairste toepassingen om jouw woning in Herenthout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Herenthout kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 780 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €225 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn gemiddeld €1850 en de winst ligt rond de €285 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, glaswol, steenwol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Herenthout kost plusminus €5100. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12600. Dit levert op ong. €770 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er allerlei interessante werkzaamheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de interessantste vormen.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Herenthout (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of een groenere wereld? Isoleren van jouw woning in Herenthout is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. Dat is dus al gauw €1025 per jaar. Hierna kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Herenthout. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3150)
€715
(€4700)
€1110
(€9000)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€225
(€1550)
€390
(€3050)
Spouwmuur€210
(€1525)
€730
(€2025)
€805
(€3275)
HR++ glas€250
(€2875)
€290
(€3500)
€395
(€4975)
isolatie herenthout 2270

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Herenthout?

Wat is het voordeel van mijn woning in Herenthout isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Mega of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3825 en dat bespaart tot €200 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Herenthout

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Herenthout in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herenthout
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Met behulp van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Herenthout wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Herenthout voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Herenthout. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment