Woning isoleren Olen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Olen? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Olen. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals verwarmingsbuizen isoleren en subsidie Isolatie mei 2024. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-olen-2250

 • De energienota gaat omlaag
 • Een prettig klimaat in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Minder geluid van buiten
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieAntwerpen
GemeenteOlen
Postcode2250
Gasverbruik21.210 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€162,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna vind jij de populairste acties om jullie woning in Olen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Olen is interessant (al vanaf +/- € 870 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €270 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn zo’n €1775 en het resultaat is zo’n €230 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Olen kost ongeveer €5350. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. Het rendement is al snel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Dit levert op om en nabij €810 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zien we nog een aantal populaire uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Olen (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van woning/huis in Olen is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2050 m3. Dat komt neer op €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Olen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4300)
€805
(€4800)
€1010
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€240
(€1750)
€390
(€2700)
Spouwmuur€330
(€1650)
€520
(€2175)
€930
(€3425)
HR++ glas€230
(€2575)
€260
(€4175)
€435
(€4475)
isolatie olen 2250

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Olen?

Waarom zou ik mijn woning in Olen isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij als Luminus of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3825 en dat levert gemiddeld op €205 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Te koop bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Olen

Door te profiteren van de geldende premie wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Olen meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Olen
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Olen wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Olen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Olen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een optimaal binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment