Woning isoleren Westerlo

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Westerlo? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie of deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je belangrijke informatie over isolatie Westerlo. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals de zolder isoleren en schijntocht. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-westerlo-2260

 • De energienota gaat omlaag
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Je kunt klein beginnen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieAntwerpen
GemeenteWesterlo
Postcode2260
Gasverbruik21.220 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€162,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand ontdek je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Westerlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Westerlo kan erg voordelig (al vanaf € 840 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten variëren rond €1675 en de potentiële besparing ligt op €270 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Westerlo kost om en nabij de €5350. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Het voordeel is pakweg €900, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er nog enkele populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Westerlo (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Isoleren van jouw huis in Westerlo is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. Dat komt neer op €1300 p/jaar. Op deze website bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Westerlo. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3350)
€705
(€6950)
€1180
(€8800)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€280
(€2550)
€330
(€3200)
Spouwmuur€350
(€1225)
€440
(€1950)
€950
(€3675)
HR++ glas€250
(€2875)
€285
(€3900)
€395
(€4650)
isolatie westerlo 2260

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Westerlo?

Waarom juist nu mijn huis in Westerlo isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Mega of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125, waarbij u een besparing realiseert van €230 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote klussen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. In de box hieronder tref je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Handy Home, Hubo, Dema. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Westerlo

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Westerlo aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Westerlo
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Westerlo wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Westerlo voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Westerlo. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment