Woning isoleren Herselt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Herselt? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be lees je nuttige informatie over isolatie Herselt. Dit kan gaan om vraagstukken over het dak isoleren en thermische bruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-herselt-2230

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieAntwerpen
GemeenteHerselt
Postcode2230
Gasverbruik21.180 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€169,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de populairste toepassingen om jullie woning in Herselt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Herselt is betaalbaar (vanaf ongeveer € 910 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €205 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De onkosten zijn zo’n €1650 en de winst ligt rond de €215 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Herselt kost plusminus €5500. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Het rendement is al snel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12600. Hiermee bespaar je pakweg €750 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Overigens kennen we diverse vaak toegepaste opties. In de volgende paragraaf vermelden we de meest populaire opties.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Herselt (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en ook een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van de woning in Herselt is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 (jaarlijks). Hieronder bekijk je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Herselt. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4050)
€645
(€7050)
€1000
(€9200)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€285
(€2100)
€350
(€3200)
Spouwmuur€390
(€825)
€450
(€2700)
€805
(€3075)
HR++ glas€220
(€2100)
€275
(€3550)
€370
(€5350)
isolatie herselt 2230

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Herselt?

Waarom zou ik mijn woning in Herselt isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Luminus of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3625, waarbij u een besparing realiseert van €320 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende werkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een handig overzicht van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Herselt

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Herselt in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herselt
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Herselt wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Herselt voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Herselt. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een gezond leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment