Woning isoleren Hulshout

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hulshout? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Onderstaand bekijk je handige informatie over isolatie Hulshout. We bespreken vraagstukken over isolatie van de kruipruimte en houtwol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-hulshout-2235

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieAntwerpen
GemeenteHulshout
Postcode2235
Gasverbruik21.190 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€169,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna vind jij de meest interessante methodes om je woning in Hulshout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hulshout is betaalbaar (plusminus € 750 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €185 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, folie, dekens, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Hulshout kost +/- €4800. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €990. De besparing loopt op tot €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11300. Hiermee bespaar je ong. €780 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zijn er verscheidene populaire werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hulshout (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en uiteraard een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Hulshout is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 op jaarbasis. Op deze pagina berekenen we de verwachte kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Hulshout. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3500)
€635
(€7050)
€960
(€9850)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€205
(€2400)
€365
(€3500)
Spouwmuur€300
(€1600)
€730
(€2525)
€895
(€3600)
HR++ glas€230
(€2925)
€335
(€4200)
€375
(€5100)
isolatie hulshout 2235

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Hulshout?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hulshout isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij zoals OCTA+ of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3550 en dat levert gemiddeld op €260 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op die manier zie je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website lees je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Hubo, Gamma, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Hulshout

Met hulp van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Hulshout in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hulshout
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Hulshout wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Hulshout voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Hulshout. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment