Woning isoleren Schulen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Schulen? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen zoals isolatie van de binnengevel of schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze pagina lees je handige informatie over isolatie Schulen. We bespreken onderwerpen als de buitengevel isoleren en EPS isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-schulen-3540

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder tocht in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Ook akoestische isolatie
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieLimburg
GemeenteHerk-De-Stad
Postcode3540
Gasverbruik23.680 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf bekijk je de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Schulen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Schulen kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 850 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De prijzen fluctueren rond de €1850 en de besparing loopt op tot €185, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Schulen kost zo’n €4600. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. De potentiële besparing ligt op €780 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. De winst is grofweg €810 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast kennen we verschillende aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Schulen (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een energiebewuste toekomst? Isoleren van jouw huis in Schulen is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. Dat komt neer op €950 op jaarbasis. Op deze website ontdek je de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Schulen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4200)
€875
(€7000)
€1200
(€8750)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€180
(€1650)
€305
(€2900)
Spouwmuur€195
(€1650)
€620
(€2525)
€795
(€3175)
HR++ glas€220
(€2725)
€285
(€4075)
€440
(€5200)
isolatie schulen 3540

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Schulen?

Waarom juist nu mijn huis in Schulen isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Eneco of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3550, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je nuttige informatie over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Herk-De-Stad

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Herk-De-Stad meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herk-De-Stad
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Schulen wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Schulen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Schulen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment