Woning isoleren Sint-Job-In-‘T-Goor

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sint-Job-In-‘T-Goor? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check je waardevolle informatie over isolatie Sint-Job-In-‘T-Goor. Denk aan thema’s als de spouw isoleren en glaswol. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-sint-job-in-t-goor-2960

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Controle over de temperatuur
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Interessante energiebespaarlening
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieAntwerpen
GemeenteBrecht
Postcode2960
Gasverbruik23.520 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€178,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina tref jij de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Sint-Job-In-‘T-Goor te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sint-Job-In-‘T-Goor kan erg voordelig (vanaf zo’n € 920 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €235 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1900 en het bespaart circa €265 p/jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sint-Job-In-‘T-Goor kost zo’n €5500. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. De besparing loopt op tot €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Dit levert op circa €830 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er verscheidene interessante mogelijkheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Job-In-‘T-Goor (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Isoleren van woning/huis in Sint-Job-In-‘T-Goor is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Job-In-‘T-Goor. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4150)
€825
(€6800)
€1220
(€8000)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€190
(€2550)
€380
(€3200)
Spouwmuur€265
(€1675)
€710
(€1975)
€950
(€3650)
HR++ glas€215
(€2275)
€265
(€3275)
€390
(€4650)
isolatie sint-job-in-t-goor 2960

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Sint-Job-In-‘T-Goor?

Waarom moet ook ik mijn huis in Sint-Job-In-‘T-Goor isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier als Essent of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975 en besparen tot €260 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke klussen als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Dema, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Brecht

Dankzij de huidige premies wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Brecht in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Brecht
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Sint-Job-In-‘T-Goor wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sint-Job-In-‘T-Goor voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Sint-Job-In-‘T-Goor. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een aangenaam warm huis en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment