Woning isoleren Stokrooie

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Stokrooie? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Middels een investering als de bodem isoleren of isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand check je diverse informatie over isolatie Stokrooie. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals vliering isoleren en energie besparen tips. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-stokrooie-3511

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Vocht absorberend vermogen
 • Goed voor het milieu
 • Minder ongedierte
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode3511
Gasverbruik23.620 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€172,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand lees jij de meest populaire methodes om je woning in Stokrooie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Stokrooie kan zeer goedkoop (om en nabij de € 880 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €265 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn gemiddeld €1675 en de winst ligt rond de €200 p/jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Stokrooie kost gemiddeld €5850. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11600. De winst is om en nabij €940 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er verschillende populaire vormen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Stokrooie (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Stokrooie is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. Dat is dus al gauw €1200 p/jaar. Op deze website berekenen we de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Stokrooie. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3550)
€585
(€7050)
€1050
(€8400)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€235
(€2400)
€340
(€3250)
Spouwmuur€385
(€1525)
€570
(€2350)
€860
(€3625)
HR++ glas€215
(€2500)
€275
(€3775)
€400
(€4950)
isolatie stokrooie 3511

Interessante Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Stokrooie?

Waarom mijn woning in Stokrooie isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij zoals OCTA+ en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775, dat betekent een winst van 330 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke projecten als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Onderstaand ontdek je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Hubo, Dema, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Hasselt

Door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Hasselt meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hasselt
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Stokrooie wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Stokrooie voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Stokrooie. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen leiden tot een comfortabel klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment