Woning isoleren Herk-De-Stad

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Herk-De-Stad? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een aantal stappen zoals isolatie van de spouw en radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Herk-De-Stad. Denk aan vraagstukken over isolatie van de spouwmuur en PIR isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-herk-de-stad-3540

 • Structureel lagere energiekosten
 • Geen vochtproblemen
 • Kies voor een beter milieu
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLimburg
GemeenteHerk-De-Stad
Postcode3540
Gasverbruik21.830 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€165,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek je de interessantste onderdelen om jouw woning in Herk-De-Stad te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Herk-De-Stad is voordeling beginnend bij € 840 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €270 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven fluctueren rond de €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €210 p/jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Herk-De-Stad kost doorgaans €4600. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12000. Hiermee bespaar je zo’n €770 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we nog een aantal populaire alternatieven. In het gedeelte hierna beschrijven we de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Herk-De-Stad (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Herk-De-Stad is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1025 op jaarbasis. Hierna kijken we naar de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Herk-De-Stad. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3650)
€795
(€5550)
€1000
(€8450)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€180
(€1550)
€340
(€2800)
Spouwmuur€305
(€1750)
€430
(€2425)
€855
(€3375)
HR++ glas€235
(€2475)
€265
(€3275)
€440
(€5125)
isolatie herk-de-stad 3540

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Herk-De-Stad?

Waarom zou ik mijn huis in Herk-De-Stad isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf als OCTA+ en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3800, dat betekent een winst van 235, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote acties als isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je een handig overzicht van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Brico, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Herk-De-Stad

Dankzij de geldende premie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Herk-De-Stad aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herk-De-Stad
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Herk-De-Stad wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Herk-De-Stad voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Herk-De-Stad. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment