Woning isoleren Hannêche

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hannêche? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een aantal stappen als bijv. isolatie binnenkant gevel en isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Hannêche. We gaan aan de slag met zaken als dubbel glas en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-hanneche-4210

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Verantwoorde investering
 • Minder storende geluiden
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieLuik
GemeenteBurdinne
Postcode4210
Gasverbruik21.720 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€168,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf tref je de meest populaire methodes om jullie woning in Hannêche te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hannêche is voordeling (vanaf ongeveer € 850 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €1950 en de potentiële besparing ligt op €185 p/jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hannêche kost ongeveer €5050. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. De potentiële besparing ligt op €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12300. Het rendement is pakweg €930 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast bestaan er verschillende vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste vormen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Hannêche (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of bijdragen aan een bewuste toekomst? Isoleren van een huis in Hannêche is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 per jaar. Hieronder calculeren we de hoogte van de investering zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Hannêche. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3200)
€595
(€7050)
€1250
(€8550)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€200
(€2150)
€340
(€2800)
Spouwmuur€385
(€1750)
€690
(€2600)
€835
(€3650)
HR++ glas€225
(€1975)
€300
(€3550)
€420
(€5050)
isolatie hanneche 4210

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Hannêche?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Hannêche isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Watz of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar check je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je praktische info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Brico, Gamma, Handy Home, Dema, Hubo, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van isolatiepremie in Burdinne

Door een speciale premie wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Burdinne meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Burdinne
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Hannêche wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Hannêche voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Hannêche. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment