Woning isoleren Werbomont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Werbomont? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen als isolatie van platte dak en isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand vind je handige informatie over isolatie Werbomont. Denk aan topics als isolatie van de dakkapel en koudebruggen. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-werbomont-4190

 • Hoog rendement
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Weinig geluid in de woning
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieLuik
GemeenteFerrières
Postcode4190
Gasverbruik21.700 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€168,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Verderop ontdek je de meest interessante toepassingen om een woning in Werbomont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Werbomont is voordeling (ongeveer € 860 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €290 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1700 en de potentiële besparing ligt op €195 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Werbomont kost je zo’n €5750. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Het voordeel is grofweg €840 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we meerdere populaire opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Werbomont (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of wellicht een bewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Werbomont is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 per 12 maanden. Hieronder calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Werbomont. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3700)
€665
(€7000)
€1210
(€8200)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€295
(€1900)
€330
(€3100)
Spouwmuur€235
(€1250)
€570
(€2150)
€830
(€3050)
HR++ glas€205
(€1850)
€335
(€3900)
€445
(€4950)
isolatie werbomont 4190

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Werbomont?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Werbomont isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Mega en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3225 en besparen tot €255 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website vind je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Handy Home, Brico, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Ferrières

Door te profiteren van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Ferrières in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ferrières
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Werbomont wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Werbomont voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Werbomont. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden jou een comfortabel wooncomfort en veel minder stookkosten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment