Woning isoleren Héron

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Héron? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een investering als je dak isoleren of isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je diverse informatie over isolatie Héron. Je kunt denken aan topics als tochtwering en U-waarde. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-heron-4217

 • Uitstekend rendement
 • Een optimaal wooncomfort
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLuik
GemeenteHéron
Postcode4217
Gasverbruik22.340 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€173,41

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje lees jij de meest interessante methodes om jullie woning in Héron te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Héron is betaalbaar (ongeveer € 920 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €185 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1875 en de potentiële besparing ligt op €235 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Héron kost plusminus €4650. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1030. Het rendement is al snel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. De winst is om en nabij €900, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we verscheidene rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest populaire vormen.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Héron (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Héron is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2275 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 p/jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Héron. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in acht jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3800)
€655
(€4650)
€1090
(€8750)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€210
(€2400)
€340
(€2850)
Spouwmuur€370
(€1175)
€580
(€2725)
€890
(€3550)
HR++ glas€190
(€2325)
€275
(€4050)
€390
(€4675)
isolatie heron 4217

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Héron?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Héron isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125 en besparen tot €260 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote activiteiten als isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Onderstaand vind je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Dema, Hubo. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Héron

Dankzij de huidige premies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Héron aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Héron
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Héron wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Héron voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Héron. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een optimaal leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment