Woning isoleren Herstappe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Herstappe? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur en isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze pagina komen we met diverse informatie over isolatie Herstappe. We staan stil bij onderwerpen als isolatie van de vliering en subsidie Isolatie april 2024. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-herstappe-3717

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Ook akoestische isolatie
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieLimburg
GemeenteHerstappe
Postcode3717
Gasverbruik22.000 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€168,17

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest populaire manieren om een woning in Herstappe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Herstappe is voordeling (om en nabij de € 990 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €245 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten variëren rond €1925 en de winst ligt rond de €285, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Herstappe kost ongeveer €5250. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. De potentiële besparing ligt op €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. De winst is ong. €860, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we verschillende mogelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante vormen.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Herstappe (april 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Herstappe is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. Dat is dus al gauw €950 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Herstappe. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4250)
€845
(€5550)
€1120
(€8650)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€290
(€1800)
€355
(€3450)
Spouwmuur€195
(€750)
€530
(€2800)
€935
(€3400)
HR++ glas€235
(€1825)
€310
(€3150)
€430
(€4550)
isolatie herstappe 3717

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Herstappe?

Waarom zou ik mijn woning in Herstappe isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3700 en besparen tot €265 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hieronder ontdek je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Dema, Hubo, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Herstappe

Door gebruik te maken van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Herstappe aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herstappe
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door middel van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Herstappe wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Herstappe voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Herstappe. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment