Woning isoleren Tongeren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Tongeren? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna vind je uitgebreide informatie over isolatie Tongeren. We gaan aan de slag met zaken als de spouwmuur isoleren en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-tongeren-3700

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik21.990 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€168,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Verderop zie je de populairste methodes om jouw woning in Tongeren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Tongeren is goed te betalen (om en nabij de € 810 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €205 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1925 en het resultaat is zo’n €260 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, folie, glaswol, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Tongeren kost zo’n €5000. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12600. Je profiteert van ongeveer €800 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens onderscheiden we nog een aantal alternatieve vormen. In het volgende overzicht vermelden we de populairste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Tongeren (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en uiteraard een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Tongeren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2400 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 op jaarbasis. Onderstaand calculeren we de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Tongeren. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3450)
€745
(€7350)
€1090
(€9850)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€210
(€1950)
€330
(€3450)
Spouwmuur€285
(€1125)
€520
(€2750)
€875
(€3575)
HR++ glas€210
(€2625)
€265
(€3075)
€420
(€4850)
isolatie tongeren 3700

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Tongeren?

Wat is het voordeel van mijn woning in Tongeren isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375 en dat levert gemiddeld op €320 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Hubo, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Tongeren

Mede door een speciale premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Tongeren kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door onderstaande tips creëer je een isolatieplan Tongeren wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Tongeren voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Tongeren. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment