Woning isoleren Ayeneux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ayeneux? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de vliering of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hieronder ontdek je diverse informatie over isolatie Ayeneux. Je kunt denken aan items als tochtstrips of tochtbanden en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ayeneux-4630

 • Een structureel lagere energierekening
 • Meer warmte en minder vocht
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLuik
GemeenteSoumagne
Postcode4630
Gasverbruik23.310 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€172,61

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand check je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Ayeneux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ayeneux is betaalbaar (om en nabij de € 920 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €185 (jaarlijkst, tarieven december 2023).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €185 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ayeneux kost zo’n €5550. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13400. Hiermee bespaar je grofweg €780 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er verscheidene vaak toegepaste alternatieven. Hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ayeneux (december 2023)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en ook een duurzame gemeenschap? Isoleren van een huis in Ayeneux is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de gemiddelde kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Ayeneux. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3100)
€785
(€4950)
€1240
(€8400)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€170
(€2650)
€370
(€3100)
Spouwmuur€260
(€1225)
€600
(€2275)
€895
(€3575)
HR++ glas€220
(€2675)
€285
(€3925)
€415
(€4450)
isolatie ayeneux 4630

Gangbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Ayeneux?

Waarom juist nu mijn huis in Ayeneux isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900, dat betekent een winst van 305 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande projecten zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina tref je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Handy Home, Hubo, Gamma, Brico, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over isolatiepremie in Soumagne

Mede door de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Soumagne aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Soumagne
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Ayeneux wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Ayeneux voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Ayeneux. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment