Woning isoleren Hillegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hillegem? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur of radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder bekijk je belangrijke informatie over isolatie Hillegem. We zoomen in op thema’s als het dak isoleren en glaswol isolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-hillegem-9550

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Minder problemen met vocht
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode9550
Gasverbruik20.570 kWh
Stroomverbruik3527,94779423253 kWh
Gemiddelde energierekening€165,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand check jij de meest interessante onderdelen om jullie woning in Hillegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hillegem is financieel toegankelijk (om en nabij de € 920 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hillegem kost doorgaans €4550. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11700. Je profiteert van grofweg €930 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zijn er nog enkele mogelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst benoemen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hillegem (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en ook een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van woning/huis in Hillegem is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2125 m3. De besparing komt neer op €1475 per jaar. Op deze website komen we met de uiteindelijke kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Hillegem. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3050)
€685
(€6500)
€1170
(€8900)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€290
(€2350)
€360
(€3000)
Spouwmuur€400
(€1250)
€730
(€2175)
€815
(€3325)
HR++ glas€210
(€2600)
€275
(€3750)
€450
(€4475)
isolatie hillegem 9550

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Hillegem?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hillegem isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950, waarbij u een besparing realiseert van €275, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide werkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze website ontdek je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Hubo, Handy Home. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Herzele

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Herzele aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herzele
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Hillegem wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hillegem voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Hillegem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment