Woning isoleren Herzele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Herzele? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een paar maatregelen zoals de buitengevel isoleren of tochtwering kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hieronder komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Herzele. We bespreken vraagstukken over het dak isoleren en soorten isolatiewaarden. Direct aan de slag? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-herzele-9550

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Aangenamer wonen
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode9550
Gasverbruik21.530 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€165,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna bekijk jij de interessantste werkzaamheden om een woning in Herzele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Herzele is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 900 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €265 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn zo’n €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Herzele kost je zo’n €5050. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. De potentiële besparing ligt op €730 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11700. Daarmee bespaar je zo’n €930 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog meer vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Herzele (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een huis in Herzele kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 per jaar. Hieronder ontdek je de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiespecialist in Herzele. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3850)
€615
(€4800)
€1050
(€8050)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€240
(€1650)
€375
(€3100)
Spouwmuur€205
(€1725)
€470
(€2775)
€880
(€3625)
HR++ glas€205
(€2075)
€325
(€4250)
€430
(€4525)
isolatie herzele 9550

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Herzele?

Waarom zou ik mijn huis in Herzele isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Essent of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225, dat betekent een winst van 260 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Daardoor ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Onderstaand bekijk je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Hubo, Dema, Brico, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Herzele

Met hulp van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Herzele kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herzele
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Herzele wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, oude muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Herzele voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Herzele. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen leiden tot een comfortabel leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment