Woning isoleren Schendelbeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Schendelbeke? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een investering als de bodem isoleren of radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna komen we met belangrijke informatie over isolatie Schendelbeke. We zoomen in op thema’s als verwarmingsbuizen isoleren en verschillende materialen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-schendelbeke-9506

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Minder last van lawaai van straat
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9506
Gasverbruik20.480 kWh
Stroomverbruik3525,13602666713 kWh
Gemiddelde energierekening€164,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand bekijk jij de meest interessante manieren om een woning in Schendelbeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Schendelbeke is goedkoop (ongeveer € 770 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven fluctueren rond de €1975 en de potentiële besparing ligt op €210, ieder jaar weer. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Schendelbeke kost zo’n €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. Het rendement is al snel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Het voordeel is grofweg €970 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we nog een aantal mogelijke vormen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Schendelbeke (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een huis in Schendelbeke is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1225 per 12 maanden. Hierna berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Schendelbeke. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3750)
€645
(€7250)
€1120
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€290
(€2000)
€340
(€2800)
Spouwmuur€260
(€1125)
€590
(€2150)
€835
(€3375)
HR++ glas€250
(€2000)
€305
(€4075)
€435
(€4950)
isolatie schendelbeke 9506

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Schendelbeke?

Waarom mijn woning in Schendelbeke isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3650, waarbij u een besparing realiseert van €310 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse projecten zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hieronder lees je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Handy Home, Gamma. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Geraardsbergen

Dankzij de huidige premies wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Geraardsbergen aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geraardsbergen
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Schendelbeke wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Schendelbeke voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Schendelbeke. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een optimaal klimaat in huis en bespaart veel energie. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment