Woning isoleren Ophasselt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ophasselt? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Met enkele acties als de gevel isoleren en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hieronder check je nuttige informatie over isolatie Ophasselt. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals buisisolatie en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-ophasselt-9500

 • Minder energielasten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9500
Gasverbruik20.410 kWh
Stroomverbruik3522,94909633847 kWh
Gemiddelde energierekening€164,31

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand ontdek jij de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Ophasselt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ophasselt is aantrekkelijk (plusminus € 740 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1725 en je bespaart al snel €285 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ophasselt kost gemiddeld €5450. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. Het rendement is al snel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Daarmee bespaar je pakweg €920 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we meerdere vaak toegepaste werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Ophasselt (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Ophasselt is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1250 (jaarlijks). Hieronder check je de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ophasselt. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3150)
€725
(€7000)
€1060
(€8700)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€265
(€2200)
€330
(€3050)
Spouwmuur€275
(€750)
€550
(€2675)
€815
(€3450)
HR++ glas€190
(€2200)
€315
(€4225)
€430
(€5375)
isolatie ophasselt 9500

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Ophasselt?

Waarom mijn woning in Ophasselt isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3375 en besparen tot €215 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Hierdoor ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke acties als isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hierna ontdek je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Brico, Hubo, Dema, Gamma, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van isolatiepremie in Geraardsbergen

Door de huidige premies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Geraardsbergen in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geraardsbergen
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Ophasselt wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Ophasselt voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Ophasselt. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen leiden tot een aangename warme woning en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment