Woning isoleren Oombergen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oombergen? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een investering zoals de garage isoleren en isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be tref je bruikbare informatie over isolatie Oombergen. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolerende kozijnen en deuren en condensvorming. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-oombergen-9520

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Lievens-Houtem
Postcode9520
Gasverbruik20.530 kWh
Stroomverbruik3526,69811975902 kWh
Gemiddelde energierekening€164,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop bekijk je de meest populaire onderdelen om een woning in Oombergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oombergen kan erg voordelig (al vanaf +/- € 760 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1650 en de potentiële besparing ligt op €190 p/jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Oombergen kost doorgaans €5000. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12500. De winst is pakweg €790 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we nog meer alternatieve opties. Hierna bespreken we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Oombergen (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of wellicht een duurzame gemeenschap? Isoleren van een huis in Oombergen is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2875 m3. Dat is dus al gauw €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal kijken we naar de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Oombergen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4300)
€655
(€4950)
€1180
(€9100)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€290
(€1950)
€385
(€2850)
Spouwmuur€400
(€1625)
€510
(€2200)
€925
(€3400)
HR++ glas€240
(€2500)
€305
(€3150)
€405
(€5025)
isolatie oombergen 9520

Gangbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Oombergen?

Waarom mijn woning in Oombergen isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3550, waarbij u een besparing realiseert van €280 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan analyseer je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je praktische info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Brico, Dema, Mr. Bricolage, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Sint-Lievens-Houtem

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Sint-Lievens-Houtem op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Lievens-Houtem
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Oombergen wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Oombergen voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Oombergen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een optimaal klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment