Woning isoleren Fayt-Le-Franc

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Fayt-Le-Franc? Goede isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de garage of isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Fayt-Le-Franc. Dit kan gaan om topics als dakkapel isoleren en lambda waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-fayt-le-franc-7387

 • Lagere energiekosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Rust en comfort in huis
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteHonnelles
Postcode7387
Gasverbruik21.890 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€166,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna lees jij de meest toegepaste stappen om je woning in Fayt-Le-Franc te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Fayt-Le-Franc kan erg voordelig (om en nabij de € 860 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De kosten variëren rond €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 p/jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Fayt-Le-Franc kost ongeveer €5750. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. De potentiële besparing ligt op €800 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Daarmee bespaar je pakweg €970, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er meerdere populaire mogelijkheden. In de volgende paragraaf behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Fayt-Le-Franc (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een bewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Fayt-Le-Franc kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. Dat is dus al gauw €1275 per jaar. Onderstaand ontdek je de gemiddelde kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Fayt-Le-Franc. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3650)
€745
(€5750)
€1030
(€9150)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€255
(€2600)
€365
(€2900)
Spouwmuur€245
(€1600)
€530
(€2075)
€805
(€3025)
HR++ glas€205
(€2850)
€270
(€3025)
€390
(€4575)
isolatie fayt-le-franc 7387

Interessante Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Fayt-Le-Franc?

Waarom zou ik mijn woning in Fayt-Le-Franc isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige projecten als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hieronder bekijk je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Brico, Handy Home, Hubo, Dema, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Honnelles

Mede door een speciale premie wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Honnelles voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Honnelles
Het is evident: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Fayt-Le-Franc wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Fayt-Le-Franc voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Fayt-Le-Franc. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een prettig binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment