Woning isoleren Elouges

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Elouges? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Middels enkele acties zoals isolatie van de spouwmuur of dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je diverse informatie over isolatie Elouges. Je komt meer te weten over zaken als de spouwmuur isoleren en de groene lening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-elouges-7370

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettige leefomgeving
 • Duurzame investering
 • Reductie geluid
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieHenegouwen
GemeenteDour
Postcode7370
Gasverbruik21.800 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€165,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna vind jij de meest toegepaste manieren om jouw woning in Elouges te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Elouges is interessant (vanaf zo’n € 840 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten liggen rond €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €255 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Elouges kost doorgaans €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12700. Je profiteert van om en nabij €760 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er verscheidene vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hierna behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Elouges (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en een energiebewuste samenleving? Isoleren van de woning in Elouges kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per jaar. Hierna tref je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Elouges. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3300)
€745
(€7350)
€910
(€9250)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€200
(€1650)
€355
(€2850)
Spouwmuur€200
(€1475)
€510
(€2550)
€880
(€3625)
HR++ glas€210
(€1950)
€295
(€4175)
€425
(€4675)
isolatie elouges 7370

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Elouges?

Waarom zou ik mijn woning in Elouges isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3950, dat betekent een winst van 240 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Onderstaand komen we met nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Dema, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Dour

Mede door een speciale premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Dour aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dour
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Elouges wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Elouges voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Elouges. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment