Woning isoleren Autreppe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Autreppe? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals isolatie van de spouwmuur of kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Autreppe. Denk aan onderwerpen als de buitengevel isoleren en minerale wol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-autreppe-7387

 • Besparen op energierekening
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieHenegouwen
GemeenteHonnelles
Postcode7387
Gasverbruik21.870 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€166,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website tref jij de meest toegepaste toepassingen om jouw woning in Autreppe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Autreppe is goed te betalen (rond de € 970 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €255 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De prijzen bedragen zo’n €1750 en het rendement ligt op zo’n €230 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Autreppe kost +/- €4950. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. De besparing loopt op tot €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Je profiteert van om en nabij €870 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog enkele vaak toegepaste vormen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Autreppe (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of een bewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Autreppe is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de totale prijs als je het laat doen door een isolatiespecialist in Autreppe. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3850)
€685
(€6000)
€920
(€9800)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€290
(€1600)
€330
(€3250)
Spouwmuur€300
(€1150)
€460
(€1925)
€855
(€3200)
HR++ glas€215
(€2925)
€295
(€4000)
€355
(€5100)
isolatie autreppe 7387

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Autreppe?

Waarom zou ik mijn woning in Autreppe isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf als Luminus of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100, dat betekent een winst van 300 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hierna tref je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Dema, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Honnelles

Met behulp van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Honnelles op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Honnelles
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. ons stappenplan creëer je een isolatieplan Autreppe wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Autreppe voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Autreppe. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel leefklimaat en bespaart veel energie. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment