Woning isoleren Honnelles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Honnelles? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld vliering isoleren en isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal tref je uitgebreide informatie over isolatie Honnelles. We bespreken vraagstukken over schuimstrips en lambda waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-honnelles-7387

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een prettig klimaat in huis
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Kan snel aangebracht worden
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteHonnelles
Postcode7387
Gasverbruik23.880 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf ontdek je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Honnelles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Honnelles is goed te betalen (om en nabij de € 830 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €220 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1625 en de winst ligt rond de €205 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Honnelles kost zo’n €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12500. Het voordeel is ongeveer €840 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast onderscheiden we diverse rendabele mogelijkheden. In de volgende paragraaf beschrijven we de interessantste vormen.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Honnelles (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Honnelles kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2550 m3. De besparing komt neer op €1350 p/jaar. Op deze website ontdek je de totale prijs op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Honnelles. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3100)
€605
(€5350)
€1240
(€9850)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€290
(€2150)
€385
(€2950)
Spouwmuur€175
(€1175)
€540
(€2800)
€940
(€3125)
HR++ glas€225
(€2925)
€330
(€4300)
€410
(€5075)
isolatie honnelles 7387

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Honnelles?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Honnelles isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij als OCTA+ en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750, dat betekent een winst van 240 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Handy Home, Brico, Dema, Gamma, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Honnelles

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Honnelles meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Honnelles
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. onderstaande tips kom je met een isolatieplan Honnelles wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Honnelles voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Honnelles. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment