Woning isoleren Audregnies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Audregnies? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur of buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je bruikbare informatie over isolatie Audregnies. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als de schuur isoleren en isolatieplan. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-audregnies-7382

 • Minder energiekosten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Ook geluidswerend
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuiévrain
Postcode7382
Gasverbruik21.830 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€165,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de populairste methodes om jouw woning in Audregnies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Audregnies kan erg voordelig (al vanaf +/- € 950 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €240 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn zo’n €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €270 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Audregnies kost +/- €4700. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1120. Het rendement is al snel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Het voordeel is grofweg €850, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna behandelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Audregnies (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of een bewuste samenleving? Isoleren van een huis in Audregnies kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. Dat is dus al gauw €1350 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Audregnies. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3100)
€825
(€5200)
€1230
(€8400)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€210
(€2050)
€315
(€3150)
Spouwmuur€330
(€975)
€720
(€2175)
€885
(€3525)
HR++ glas€235
(€2550)
€270
(€3225)
€370
(€4725)
isolatie audregnies 7382

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Audregnies?

Waarom zou ik mijn woning in Audregnies isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600 en dat bespaart tot €240, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Quiévrain

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Quiévrain meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Quiévrain
Het is evident: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Audregnies wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Audregnies voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Audregnies. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een lekker warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment