Woning isoleren Hooglede

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hooglede? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel als spouwmuurisolatie en isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Hooglede. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals spouwmuurisolatie en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-hooglede-8830

 • Snel terugverdiend
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Kies voor duurzame warmte
 • Ook akoestische isolatie
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHooglede
Postcode8830
Gasverbruik21.060 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€164,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina vind je de meest toegepaste stappen om een woning in Hooglede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hooglede is betaalbaar (vanaf zo’n € 900 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €250 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten fluctueren rond de €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hooglede kost plusminus €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1180. De besparing loopt op tot €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12700. De winst is ong. €940 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zien we nog een aantal rendabele alternatieven. Hieronder bespreken we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Hooglede (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Hooglede is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 op jaarbasis. Hieronder ontdek je de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Hooglede. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3250)
€775
(€7200)
€1210
(€8650)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€190
(€1950)
€375
(€3400)
Spouwmuur€290
(€850)
€730
(€2200)
€815
(€3675)
HR++ glas€240
(€2925)
€285
(€3925)
€420
(€4950)
isolatie hooglede 8830

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Hooglede?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hooglede isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725 en dat levert gemiddeld op €290 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar zie je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze website komen we met een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Brico, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Hooglede

Via de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Hooglede kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Hooglede
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hooglede wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Hooglede voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Hooglede. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment