Woning isoleren Gits

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Gits? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de spouwmuur en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Gits. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals de vloer isoleren en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-gits-8830

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder impact op het milieu
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHooglede
Postcode8830
Gasverbruik23.030 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€175,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna ontdek je de populairste onderdelen om jouw woning in Gits te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gits is interessant (al vanaf +/- € 840 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn gemiddeld €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, folie, glaswol, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gits kost je zo’n €4450. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. De besparing loopt op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Je profiteert van om en nabij €990, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Ook onderscheiden we nog een aantal mogelijke alternatieven. In het gedeelte hierna praten we over de meest interessante oplossingen.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gits (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een groenere maatschappij? Isoleren van woning/huis in Gits is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Gits. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3950)
€825
(€5300)
€1120
(€8250)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€250
(€2400)
€380
(€3300)
Spouwmuur€315
(€1500)
€550
(€2800)
€895
(€3275)
HR++ glas€205
(€2875)
€275
(€4275)
€415
(€4525)
isolatie gits 8830

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Gits?

Waarom moet ook ik mijn huis in Gits isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3850 en geeft een besparing van €340 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Handy Home, Gamma, Brico, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Hooglede

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Hooglede op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Hooglede
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Gits wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Gits voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Gits. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen dragen bij aan een optimale leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment