Woning isoleren Klerken

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Klerken? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via enkele acties als de spouwmuur isoleren of radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Klerken. We zoomen in op topics als schuin dak isoleren en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-klerken-8650

 • Elke maand besparen op energie
 • Een optimale leefomgeving
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Minder storende geluiden
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHouthulst
Postcode8650
Gasverbruik22.700 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€169,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op deze website tref jij de populairste acties om je woning in Klerken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Klerken is goed te betalen (vanaf ongeveer € 790 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De kosten variëren rond €1975 en de besparing loopt op tot €190 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Klerken kost zo’n €5350. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Het rendement is al snel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12300. Dit levert op plusminus €770 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we verschillende interessante werkzaamheden. In onderstaande tekst vermelden we de meest rendabele opties.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Klerken (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Klerken kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2925 m3. De besparing komt neer op €975 (jaarlijks). Op deze pagina komen we met de hoogte van de investering zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Klerken. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3100)
€715
(€6650)
€990
(€9600)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€290
(€2500)
€400
(€3400)
Spouwmuur€185
(€1725)
€700
(€2275)
€815
(€3175)
HR++ glas€230
(€1975)
€305
(€4250)
€385
(€4775)
isolatie klerken 8650

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Klerken?

Waarom moet ook ik mijn huis in Klerken isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Tevens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325, dat betekent een winst van 340 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op die manier zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Dema, Big Mat, Handy Home, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Houthulst

Mede door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Houthulst op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Houthulst
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Klerken wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Klerken voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Klerken. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een optimale leefomgeving en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment