Woning isoleren Reninge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Reninge? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties als bijv. buitenmuren isoleren of dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je nuttige informatie over isolatie Reninge. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van muren en koudebruggen. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-reninge-8647

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een prettig leefklimaat
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLo-Reninge
Postcode8647
Gasverbruik22.690 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€169,80

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze website tref jij de meest populaire stappen om je woning in Reninge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Reninge is interessant (rond de € 820 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1850 en het bespaart circa €275 p/jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, glaswol, icynene, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Reninge kost +/- €5500. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Hiermee bespaar je ong. €860 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog enkele interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Reninge (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een bewuste samenleving? Isoleren van jouw huis in Reninge is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2575 m3. Dat komt neer op €1450 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal bekijk je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Reninge. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3650)
€865
(€7050)
€1220
(€8250)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€280
(€2100)
€335
(€3000)
Spouwmuur€330
(€1225)
€450
(€2300)
€870
(€3225)
HR++ glas€225
(€2525)
€265
(€3875)
€440
(€4475)
isolatie reninge 8647

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Reninge?

Waarom juist nu mijn huis in Reninge isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Essent en Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3050 en besparen tot €220 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. In de box hieronder check je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over isolatiepremie in Lo-Reninge

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Lo-Reninge aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lo-Reninge
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Reninge wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Reninge voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Reninge. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabel wooncomfort en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment